Bedank je relaties met een relatiegeschenk!

Relatiegeschenken zijn leuk om te ontvangen voor (zakelijke)relaties. Naast dat je jouw klant of andere relatie blij maakt met een geschenk, heeft het geven van een relatiegeschenk meer voordelen voor jouw bedrijf. In dit artikel ga ik uitleggen waarom het geven van relatiegeschenken voordelen met zich meebrengt en geef ik voorbeelden van originele relatiegeschenken. Lees dus verder!

Waarom een relatiegeschenk geven? En aan wie?

Een relatiegeschenk wordt al lange tijd gegeven tussen relaties van een bedrijf. Dit kan een klant, een partner of personeel zijn die je dankbaar bent. Door het geven van een relatiegeschenk laat jij als bedrijf zien dat jij de relatie waardeert die je hebt met deze klant of partner. Het geven van een relatiegeschenk kan deze relatie versterken. Ook breng je met het geven van een relatiegeschenk direct weer jouw naam onder de aandacht, dit is dus ook een klein stukje naamsbekendheid wat je creëert. Een praktische relatiegeschenk met een lange levensduur zorgt ervoor dat het product met misschien wel jouw naam erop langer meegaat.

Een relatiegeschenk bedrukken!

Als je een relatiegeschenk geeft moet de relatie hier natuurlijk wel iets aan hebben. Zorg daarom dat jij een praktische relatiegeschenk met een lange levensduur geeft. De meeste praktische geschenken kun je laten bedrukken. Hierdoor werk je ook nog eens aan jouw naamsbekendheid. Denk bijvoorbeeld aan jouw logo, slogan of naam op het relatiegeschenk. Hierdoor kan iedereen zien van wie dit geschenk afkomstig is. Een mooi voorbeeld is een paraplu bedrukken of rugzakken bedrukken met jouw logo. Dit zijn erg praktische geschenken waar jouw relatie veel aan heeft. Zakelijke relaties zijn vaak erg dankbaar met een relatiegeschenk. Iedereen vindt het natuurlijk leuk om een cadeautje te ontvangen. Helemaal als dat cadeautje ook nog eens praktisch is!