De ontwikkeling van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire manier om groene energie op te wekken en hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ze werken door zonlicht op te vangen en om te zetten in elektriciteit, wat kan worden gebruikt om huizen, gebouwen en elektrische apparaten van stroom te voorzien. Maar hoe zijn zonnepanelen ontstaan en wat is hun geschiedenis?

Historie

Het idee om elektriciteit op te wekken met behulp van zonnepanelen is al ruim honderd jaar oud. In 1839 ontdekte de Franse wetenschapper Alexandre-Edmond Becquerel dat elektriciteit kan worden opgewekt door middel van zonlicht. Hij ontdekte dat bepaalde materialen, zoals zilver en goud, elektriciteit opwekten wanneer ze werden blootgesteld aan zonlicht.

Het duurde echter tot de twintigste eeuw voordat zonnepanelen daadwerkelijk werden ontwikkeld. In 1954 ontwikkelde de Amerikaanse wetenschapper Daryl Chapin, Calvin Fuller en Gerald Pearson de eerste zonnepaneel-cel. Deze cel was gemaakt van silicium en kon een efficiëntie van 4% behalen bij het omzetten van zonlicht in elektriciteit.

In de jaren daarna werd er hard gewerkt aan het verbeteren van zonnepanelen. In de jaren 70 werden de eerste commerciële zonnepanelen op de markt gebracht, met een efficiëntie van ongeveer 10%. In de jaren 80 en 90 werd de efficiëntie van zonnepanelen verder verbeterd en werd de prijs ervan lager, waardoor ze voor een breder publiek beschikbaar werden.

Zonnepanelen van deze tijd

Tegenwoordig zijn zonnepanelen veel efficiënter geworden en zijn ze betaalbaar geworden voor veel mensen en bedrijven. Ze worden over de hele wereld gebruikt om duurzame energie op te wekken en zijn een belangrijke speler geworden in het streven naar een duurzame toekomst.

Er wordt ook hard gewerkt aan het verder verbeteren van zonnepanelen. Er worden bijvoorbeeld nieuwe materialen ontwikkeld die nog efficiënter zijn in het omzetten van zonlicht in elektriciteit en er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar het gebruik van zonnepanelen om deze efficiënter te maken.

Ben jij op zoek naar nieuwe zonnepanelen bij uw woning in Enschede? Neem dan eens een kijkje bij Keurig advies. Zij plaatsen zonnepanelen in Losser en omgeving. Voor iedereen in Enschede is dit goed nieuws. Keurig advies biedt namelijk een goede service, professioneel advies en A-merk kwaliteit producten.