architecture, buildings, city-858001.jpg

Op zoek naar een bedrijfspand?

Of je een gloednieuwe start-up bent begonnen, of een ervaren bedrijfseigenaar, heb je een pand nodig om je werk in uit te voeren. Het juiste pand vinden, is echter niet een vaardigheid die iedereen heeft. In dit blog ga ik daarom een paar tips geven, die je kunnen helpen bij het vinden van het juiste pand.

Vorm en functie

Ieder bedrijf is anders, wat betekend dat ze ook andere wensen en eisen hebben. Dit wordt gereflecteerd op het bedrijfspand wat men nodig heeft voor het bedrijf. Een bedrijf wat vooral bezig is met marketing, kan bijvoorbeeld het best gaan zoeken naar een kantoorpand. Een pakketbezorgingsbedrijf kan het best gaan zoeken naar een pand met grote opslagruimtes, en goede toegankelijkheid voor hun bezorgwagens. Zo heeft elk bedrijf een ander pand nodig, wat jij in overweging moet nemen bij het kiezen van je eigen bedrijfspand.

Een taxatie

Een ander belangrijk aspect van een nieuw pand nemen zijn de kosten van het pand. Het is ontzettend van belang dat je een budget voor jezelf opzet voordat je op zoek gaat naar je nieuwe werkplek. Zo voorkom je haastige en veel te dure aankopen zo veel mogelijk. Als je een gebouw op het oog hebt, maar geen idee hebt van de prijs ervan, kan het verstandig zijn om een taxatie te laten doen. Bedrijven als Bedrijfstaxatie Enschede zijn hierin gespecialiseerd. Zij kunnen een taxatierapport schrijven over het pand, en ervoor zorgen dat het overal wordt geaccepteerd. Zo krijgen beide jij, en de verkoper een eerlijke prijs voor het pand.

Het regelen van een bedrijfspand is geen eenvoudige taak. Toch moeten bijna alle eigenaren het doen om hun bedrijf goed te laten runnen. Hopelijk heeft dit blog hier een beetje bij geholpen. Vergeet niet om zorgvuldig te kijken wat bij jouw budget en bedrijf past.