Alles wat je moet weten over belastingen rondom je bedrijf!

Belastingen zijn vaak een grote kostenpost, deze worden ook wel eens vergeten door ondernemers. Rondom belasting zijn veel vraagstukken waar velen geen antwoord op weten. Heeft u moeite met belastingen en heft u hier vragen over? Neem dan bijvoorbeeld contact op met een accountant in Enschede of een belastingadviseur in Enschede. Uw lokale accountant of belastingadviseur kan u antwoord geven op al uw vragen op financieel gebied.

Wat houdt ondernemersbelasting in?

In Nederland moet iedereen belasting betalen. Iedere ondernemer heeft ermee te maken en weet dat er veel tijd in gaat zitten. Het belastingstelsel in Nederland is ingewikkeld en de fiscale wet- en regelgeving verandert continu. Hierdoor worden fouten snel gemaakt.

Als ondernemer krijgt u te maken met verschillende soorten belasting. Allereerst de omzetbelasting, ook wel btw genoemd. Over alle producten of diensten die je verkoopt als ondernemer dien je btw te rekenen. Uiteindelijk moet u de btw afdragen aan de belastingdienst. Een ondernemer moet ook net als iemand in loondienst inkomstenbelasting betalen.

Bedrijven met medewerkers hebben meer met de belastingdienst te maken. Denk bijvoorbeeld aan de aangifte van de loonheffingen. Er zijn veel losse belastingen die per situatie verschillen, hierbij kun je denken aan milieubelastingen, accijnzen, belasting over bedrijfspanden etc.

Belastingadvies

Veel ondernemers hebben moeite met de belasting. Dit komt vooral door de ingewikkelde belastingstelsel en de vele belastingen waar een ondernemer mee te maken heeft. Een belastingadviseur biedt hulp aan deze ondernemers. De belastingadviseur geeft vakkundig belastingadvies binnen de kaders van de wetgeving. Hierdoor worden vraagstukken rondom belasting voor u, de ondernemer, helder en overzichtelijker. Door een beter beeld van belasting en met het kundige advies van een belastingadviseur, kost het regelen van belastingen minder kostbare tijd. Aarzel niet en schakel de hulp in van een belastingadviseur!