Lunch tijdens de werkpauze

Tijdens een lange dag op werk kan de pauze een verademing zijn. In de pauze kun je eventjes tot rust nemen en je gedachten van je werk halen. Je kunt je pauze natuurlijk zelf invullen, want iedereen vindt wat anders lekker om in de pauze te doen. Pauzes tussen het werk door zijn erg belangrijk.

Waarom zijn pauzes zo belangrijk?

Pauzes zorgen ervoor dat je na de pauze meer gefocust bent. Je kunt jezelf een beetje opladen tijdens de pauze. Het lichaam heeft durende de werkdag regelmatig rust nodig. Dit geldt niet alleen voor werk, maar ook voor bijvoorbeeld school en training.

Onvoldoende pauze houden tijdens het werk zorgt voor vermoeidheid en stress. Het hebben van stress kan weer andere negatieve gevolgen hebben op je lichaam. Stress verstoort namelijk hormonen. Dit kan leiden tot slapeloosheid, depressie, overgewicht en nog veel meer. Neem daarom voldoende rust in je pauzes. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je voldoende eet en drinkt.

Lunchen op het werk

Veel bedrijven zien ook in dat pauzes erg belangrijk zijn voor hun werkgevers. Werkgevers zorgen daarom ook vaker voor een goed geregelde lunch met goed belegde broodjes. Dit wordt vaak bezorgd door catering- of andere bedrijven. Hierdoor kunnen de werknemers meer genieten van hun pauze, waardoor ze na de pauze weer meer energie hebben. Bij het bedrijf waar ik werk gaan we twee keer in de week lunch bestellen in Enschede. Hier halen we altijd overheerlijke broodjes die worden afgeleverd in lunchpakketten. Door de vele keuze kun je elke dag een ander belegd broodje eten, als je wilt.

In beweging komen

Een stukje lopen in de pauze is nooit een verkeerd idee. Vooral als je een kantoor baan hebt is het wel even lekker om een frisse neus te halen. We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is. Niet alleen voor ons lichaam is bewegen goed, maar ook voor onze mentale gezondheid. Door veel mensen wordt een rondje lopen tijdens je pauze aanbevolen.