Authentiek Chinees eten

Chinees eten is over de hele wereld bekend. De Chinese keuken kent vele kookstijlen en gebruikt veel smaken in de keuken. De Chinese keuken komt hoofdzakelijk uit Zuidoost-Azië. Door de grootte van China en door de vele volkeren die er wonen/woonden kent de Chinese keuken veel kookmethoden. Tegenwoordig zie je in elk land veel Chinese restaurants.

Chinese restaurants

Chinees eten kent vele liefhebbers. Daarom is het dus ook niet gek dat je in bijna elke stad wel een Chinees restaurant hebt. Zelf ben ik ook erg fan van de Chinese keuken. Ik ben vaste klant bij een Chinees restaurant in Enschede. Door de verschillende smaken en kookmethoden wordt ik nog steeds elke keer verrast. Het Chinese eten blijft mij nooit vervelen. Voor mij blijft het de lekkerste keuken die er is.

Verschillende kookmethodes

In de Chinese keuken bereiden ze eten op veel verschillende manieren. Omdat het namelijk erg veel zijn ga ik je kennis laten maken met drie kooktechnieken uit de Chinese keuken. Hieronder worden deze technieken uitgewerkt.

Roerbakken

Ingrediënten worden rauw of voorgekookt geroerbakt. Soms worden de ingrediënten eerst door een beslag gehaald voordat ze worden geroerbakt. Roerbakken wordt meestal gedaan in een grote, ronde, holle pan. Bij roerbakken is het van belang dat je het eten in de pan omscheppend laat garen.

Hotpot

Hotpot is eigenlijk een Aziatische fondue. Een fondue waarin je groente, vlees en vis kunt garen in Oosterse-bouillon. Hotpot begint de laatste tijd een trend te worden. Er worden steeds meer hotpot restaurants opgericht. Het is namelijk voor velen een nieuwe ervaring en het is erg leuk om te doen.

Stomen

Het stomen van eten wordt ook vaak gedaan in de Chinese keuken. Je kan bijvoorbeeld bij deze bereidingstechniek een pan vullen met heet water, waardoor stoom ontstaat in de pan. Vervolgens leg je een bamboe mandje, met ingrediënten erin, op het water. Door de deksel op de pan te zetten zorg je ervoor dat de ingrediënten gaan stomen.