boswachterkleding rovince man

Boswachterkleding

Je hebt het zelf vast een keer meegemaakt, je komt thuis na een dagje rondlopen in het bos en je hebt een tekenbeet. Dit kan je voorkomen door beschermende kleding te dragen die gemaakt is voor outdoor activiteiten voor o.a. een boswachter. In dit blogartikel lees je meer over beschermende kleding voor outdoor activiteiten.

Beschermende kleding van Rovince

De, in het Enschede gevestigde Rovince is al sinds 2009 bezig met het ontwikkelen van outdoorkleding met een unieke toegevoegde waarde, namelijk: bescherming tegen teken! In de afgelopen jaren zijn ze uitgegroeid tot het merk voor teekwerende kleding.  De teekwerende kleding is niet alleen maar voor boswachters, maar ook voor bijvoorbeeld mensen die de hond uitlaten in het bos, mensen die een lekkere wandeling maken, of veel vissen! De boswachterkleding van Rovince heeft een aantal voordelen, hieronder lees je die:

  • Het heeft een uitstekende pasvorm
  • Beschermend tot ruim 80 wasbeurten
  • Diverse maten van XS t/m 5XL
  • Een breed assortiment met onder andere sokken, polo’s, jassen en broeken etc.

Een simpele maar belangrijke tip die je, ook als je kleding van Rovince draagt moet volgen is: probeer zoveel mogelijk op de wandelpaden te blijven. Zo verlaag je de kans op een tekenbeet.

Symptomen van een tekenbeet

Er zijn een aantal symptomen waar je een tekenbeet aan kan herkennen. Een ding zal je in ieder geval niet merken, de beet van de teek zelf. Die is namelijk niet pijnlijk. Er zijn wel een aantal herkenbare symptomen die je kan linken aan een tekenbeet. De meest zichtbare is een rode vlek die ontstaat na de tekenbeet. De vlek is vaak niet groter dan 2 centimeter en is vaak na 2 weken ook weer weg. Verder kan je last krijgen van:

  • Hoofdpijn
  • Koorts
  • Een stijve nek
  • Spierpijn

Mochten deze symptomen verwaarlozen, dan kan dit leiden tot de ziekte van Lyme. De nummer één ziekte op het gebied van tekenbeten. De ziekte van Lyme is, mits op tijd vastgesteld, uitstekend te behandelen met een antibiotica kuur. Mocht je deze behandeling niet doen, dan kan het zo zijn dat je last krijgt van je zenuwstelsel, de gewrichten en je hart, en dat wil je natuurlijk niet.