schade aan auto

Rondrijden in een auto met schade

Je ziet het vaak genoeg, mensen die rondrijden in een auto die flinke schade heeft. Vaak ga je dan nadenken hoe die schade er is gekomen. Is het inparkeren, een paaltje of een flinke ster in je voorruit door een steentje. In dit blogartikel lees je meer over alles wat met schade te maken heeft.

Verschillende soorten schade

Je hebt natuurlijk allemaal soorten schade. De meest voorkomende, blikschade. Blikschade is schade aan het plaatwerk van de auto. Je ziet dan vaak dat de lak van de auto is aangetast. De meeste mensen doen niet zo snel iets met deze schade, want het kan al snel veel kosten. Je kan ook schade hebben aan je auto die je niet ziet. Voorbeelden zijn de versnellingsbak, remblokken, motor of chassis.

Kan je met je auto rondrijden met schade?

Ja, in principe kan je gewoon rondrijden met een auto die schade heeft. Je moet wel rekening houden met een belangrijk ding, functioneert de auto nog zoals die normaal ook zal doen? Mocht je schade aan je motor of andere onzichtbare onderdelen aan je auto hebben, doe dan eerst even voor de zekerheid een aantal rondjes in de straat of op een parkeerplaats om het zeker te weten.

De verzekering

Heb je zelf schade gereden aan je eigen auto? Dan zijn de kosten voor jezelf, mits je een ‘All risk-dekking’ hebt. In dat geval betaalt de verzekering de schade. Als je schade aan een andere auto hebt veroorzaakt, valt dat niet onder de ‘All risk-dekking’, maar wel onder de WA-dekking. Iedereen in Nederland moet zo’n verzekering hebben.

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik recentelijk ook een ongeluk gehad waar schade is gereden. Ik stond samen met mijn vader voor een stoplicht en toen zijn wij vanachter aangereden door een auto die door de auto achter haar vol werd geraakt. Een echte kettingbotsing dus. Wij hebben toen Heron gebeld. Heron is een autogarage in Enschede die ons goed heeft geholpen! Ik ben in Enschede wel vaker bij andere garages geweest maar Heron, gevestigd in het stadsdeel Enschede-Zuid is toch het beste!