mensen in gesprek

Je notariële zaken regelen

Tegenwoordig hoef je niet meer naar een notaris toe om je notariële zaken te regelen. Je kan dit namelijk heel goed online doen! In dit blogartikel lees je meer over je notariële zaken regelen.

Notaris Enschede

Als je in Enschede woont kan je goed terecht bij de Notaris in Enschede, Huiskes Notariaat! Bij Huiskes Notariaat zijn ze expert op het gebied van het van het online behandelen van je notariële zaken! Bij Huiskes Notariaat kan je terecht voor verschillende zaken zoals:

  • Wonen & Vastgoed
  • Familie & Relaties
  • Erven & Nalaten
  • Ondernemersrecht

Waarom is een notaris nodig?

Een notaris is er om mensen te helpen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Dingen zoals het verkopen of kopen van je huis, het opstellen van een samenlevingscontract of zaken rond uw onderneming. Een notaris is er om juridisch advies te geven en om alle belangen van de betrokkenen in de gaten te houden. Het is belangrijk dat een notaris objectief blijft en iedereen gelijk behandeld.

Hoeveel kost een notaris?

Hoeveel een notaris kost is verschillend. Het ligt aan de situatie waarvoor je een notaris nodig hebt. Gemiddeld kost een notaris rond de €105,- per uur. Als je een samenlevingscontract wil laten opstellen door de notaris, kan je rekening houden met €180,- tot €300,-. Voor een testament kan je tussen de €150,- en de €300,- verwachten. Het duurste is het laten opstellen van een hypotheekakte. De notaris kan hier tussen de €500,- en de €1200,- voor vragen!

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik vorig jaar een huis gekocht met mijn vriendin. Wij zijn zelf super lang op zoek geweest naar het perfecte huisje voor ons. Dit heeft ons toen heel veel stress opgeleverd maar we hebben een huis en hij is sinds vorige maand ook eindelijk af! Het laatste wat nog moest gebeuren was de verbouwing van de tuin en die is eindelijk klaar. Wij zijn ready voor een mooie zomer!