auto met dakkoffer

Hoe pak je slim je auto in

Een auto inpakken, het is vaak net een spelletje zoals een Tetris. Het is passen en meten. Het probleem is, dat je niet zomaar alles in de auto kan gooien, je moet ook rekening houden met de veiligheid en goed rekening houden of je tussendoor nog wat nodig hebt. Er zijn een aantal handige inpaktips die je in dit blogartikel gaat lezen.

De tips

Hieronder lees je een aantal handige tips om zo goed mogelijk je auto in te pakken.

  • Prop je auto niet te vol. Dit klinkt heel logisch, maar vaak is het zo dat je veel te veel spullen meeneemt die je uiteindelijk toch niet gaat gebruiken. Ook kost het veel meer benzine omdat je auto zwaarder wordt, en benzine is momenteel niet gratis. Niet te vergeten, hoe zwaarder de auto, hoe gevaarlijker voor in het verkeer.
  • Zorg ervoor dat je alle zware spullen onderop hebt liggen. Dit is goed voor het zwaartepunt, en ook is het een stuk veiliger bij een ongeval.
  • Zorg ervoor dat je alle zware koffers tegen de rugleuning van de achterbank plaatst.
  • Mocht je bagage boven de rugleuning van de achterbank komen, zorg er dan voor dat je een bagagenet hebt. Vaak tijdens een lange reis met de auto moet je een aantal keren vol op de rem trappen, en dan wil je natuurlijk niet dat al je spullen door heel de auto vliegen.
  • Als je heel je auto vol gooit met spullen, zorg er dan voor dat je je bandenspanning op orde hebt. Met een goede bandenspanning bespaar je wederom benzine en heb je een betere wegligging
  • Ga je een dakkoffer gebruiken? Zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk lichte spullen in de auto doet. Een dakkoffer heeft veel invloed op het weggedrag van je auto. Probeer ook de dakkoffer in het midden van de auto te monteren. Mocht je nog op zoek zijn naar een goede dakkoffer? Dan kan je uitstekend bij Faradbox in Enschede terecht! Faradbox is het bedrijf op het gebied van dakkoffers. Zelf kan ik de dakdragers van Skoda Octavia en de dakdragers van Skoda Kodiaq aanraden! Ook hebben ze veel andere producten die allemaal van kwaliteit zijn!