foto auto bestuurder

Reclame maken als bedrijf

Er zijn talloze manieren om reclame te maken voor je bedrijf. Wil je het groot uitpakken, dan kan dat hoog in de kosten lopen, maar dat is niet nodig. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van reclame.

Influencers

Influencers zijn momenteel de mensen om in te schakelen als je reclame wilt maken via social media. Hoe gaat dat in z’n werking? Een influencer zit bij een management die voor hen ‘deals’ sluit om reclame te maken op een social media platform. Dit kan TikTok, YouTube, Instagram of een ander platform zijn. Het bedrijf wat een reclame ‘inkoopt’ bij de influencer geeft aan op welke manier ze graag reclame willen maken. Dit kan een kort filmpje zijn, een foto, een ‘story’ of een hele video. Daarna wordt afgesproken wat er gezegd gaat worden of wat voor soort foto er wordt gepost. Dit soort afspraken worden van tevoren allemaal gemaakt zodat er niet onduidelijkheid kan ontstaan over wat er gepost mag worden. In sommige gevallen mag de influencer zelf bepalen hoe ze omgaan met de reclame. Dit zorgt vaak voor een wat natuurlijke manier van reclame maken, minder geforceerd en er zit meer een verhaal achter. Dit werkt vaak ook beter.

De kosten

De kosten van een influencer zijn enorm verschillend. Hoeveel het kost ligt aan het bereik wat de influencer met zich meebrengt. Iemand die maar 20.000 volgers heeft zal aanzienlijk minder kosten dan iemand die 1 miljoen volgers heeft.

Andere manier van reclame maken

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om reclame te maken. Een manier daarvan is het beletteren van je auto. Je kan op je bedrijfsauto of wagen reclame laten plaatsen van je bedrijf. Je kan het in dit geval zo gek maken als je wilt. Deze manier van reclame maken is niet duur, en kan je lang gebruik van maken! Met een leuk design kan je de aandacht van andere bestuurders trekken en dat is natuurlijk goede reclame! Je kan je auto laten beletteren in Enschede. Autobelettering doe je bij Deletterconcurrent!