foto rekenmachine

Met een loonsverhoging een hogere hypotheek afsluiten

Je hebt geluk! De vakbonden hebben goed onderhandeld en in jouw cao komt er een loonsverhoging. Misschien wilde je al een tijdje je huis verbouwen maar kon je het niet doen omdat je het geld er niet voor had. Nu met een loonsverhoging is er misschien wel een verhoging van je hypotheek mogelijk! In deze blog lees je meer over de mogelijkheden die er zijn als je een hogere hypotheek wil hebben.

Je inkomen

Mocht je een hypotheek willen, gaan de geldverstrekkers kijken naar je inkomen. Wat handig is, ze houden ook rekening mee met een structurele inkomensstijging die binnen een niet al te lange tijd ingaat. De geldverstrekkers zijn verplicht dat ze de verwachte loonsverhoging meenemen bij de hypotheekaanvraag. Er zijn 3 manieren hoe je kan aantonen dat je een loonsverhoging krijgt binnen een bepaalde tijd:

  • Via je cao krijg je salarisverhoging
  • Je werkgever heeft je een salarisverhoging toegezegd
  • Je maakt van tevoren vastgestelde plannen binnen je salarisschaal

Kosten hypotheker

Allemaal leuk en aardig, maar wat ben je nou kwijt voor het aanvragen van een hypotheek? Je betaalt voor een hypotheekadvies, dit advies kan qua kosten redelijk uit elkaar lopen. Je mag voor een hypotheekadvies tussen de €1500 en de €3000 rekenen! Dat is natuurlijk best veel, dus het is slim om hier alvast rekening mee te houden! Mocht de adviseur een uurtarief hebben, kan je rekening houden met €80 tot €175.

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik een tijdje geleden ook een huis gekocht. Ook ik moest natuurlijk een hypotheek aanvragen. Ik heb mijn hypotheekadvies in Enschede gezocht bij de Hypotheker! Zij hebben mij toen uitstekend geholpen en waren meedenkend met mijn situatie! Ook ik kon onlangs vanwege een loonsverhoging een verhoging in mijn hypotheek aanvragen! Ik wilde al een tijdje de badkamer verbouwen maar kon moeilijk een bedrag bij elkaar sparen omdat alles momenteel zo duur is! Ik heb mijn hypotheekverhoging ook via de Hypotheker geregeld! Ook in dit geval hebben ze mij uitstekend geholpen!