Metaal shredder kopen?

Heb je veel te maken met metaal afval binnen je bedrijf en weet je niet hoe je dit op de beste manier kan verwerken of hoe je hier vanaf moet komen? Een metaalshredder kan de oplossing zijn. Er zijn verschillende shredders voor verschillende toepassingen en daar ga ik je hier wat meer over vertellen.

Rotorshredder

Je hebt 2 verschillende soorten shredders voor metalen en 1 daarvan is de rotorshredder. Dit is een impact shredder die voorzien is van een verticale rotor met hamers die op snelheid ronddraaien. Deze shredder gebruik je alle breekbare materialen te breken, te scheiden of te isoleren. Je gebruikt deze shredder onder andere voor de volgende soorten afval: WEEE, Voertuigen en elektromotoren. De voordelen van de rotorshredder zijn: Homogene eindgrootte, lage slijtkosten, harde en breekbare materialen worden verpulverd en composietmaterialen worden gescheiden.

Voorbreker

De voorbreker is een shredder die langzaam draait met een dubbele as. Door de speciale messen is deze shredder geschikt wanneer je breekbare producten wil voor verkleinen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grof huishoudelijk afval, industrieel afval en WEEE. Bij deze shredder worden de materialen gepakt door de 2 aanwezige assen. Elke as heeft zijn eigen verklein set. Het voordeel van deze machine is dat het een zeer lange levensduur heeft.

Krijg advies

Wil jij een metaal shredder kopen? Dan is het handig om goed te informeren en goed onderzoek te doen wat de beste machine is voor jouw bedrijf. Vraag daarom naar de opties bij een bedrijf waar jij een goed gevoel bij krijgt en vraag eventueel een vrijblijvend gesprek aan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Naast metaalshredders zijn er natuurlijk nog veel meer afval stromen waar je mee te maken kan hebben als bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan papier/karton, plastic en kabels. Ook hier zijn machines voor om de afvalstroom te optimaliseren.