Kind bij de tandarts

Angst voor de tandarts voorkomen

Veel mensen ontwikkelen op jonge leeftijd een angst voor de tandarts. Ik hoorde van mijn tandarts in Enschede dat dat helemaal niet nodig is. Zij rade mij aan om mijn kind van 2 al mee te nemen voor de halfjaarlijkse controle.

Eerst keer naar de tandarts

De eerste keer dat ze mee ging mocht ze bij mij op schoot zitten. Dit maakte het een gezellige afspraak. De tandarts nam alle tijd. De tandarts gaf ook nog wat uitleg met een knuffel. Deze dingen maakt dat mijn dochter het nu leuk vind om naar de tandarts te gaan. Mijn kind en de tandarts zijn echte maatjes en ze krijgt na elke afspraak een klein cadeautje zoals bijvoorbeeld een stuiterbal. Het is iets kleins, maar het zorgt er wel voor dat er wat positiefs aan de afspraak gekoppeld word.

Preventief

Door vanaf een jonge leeftijd naar de tandarts te gaan zorg je er niet alleen voor dat kinderen niet bang zijn op latere leeftijd, maar het voorkomt ook gaatjes op jonge en latere leeftijd. Het komt nog wel eens voor dat kinderen gaatjes krijgen in de melktanden en op latere leeftijd nog steeds niet goed voor hun tanden zorgen. Tijdens de afspraken word dit voorkomen en word er een preventieplan opgesteld. Zo heb ik tips gekregen om mijn dochter te helpen met leren tandenpoetsen en ben ik er op tijd bij als mijn dochter toch een gaatje heeft.

Praktische

Verder is het ontzettend praktische. Normaal moest ik een oppas regelen als ik naar de tandarts moet, maar nu gaan we er samen heen. Dat maakt het voor mij ook gezelliger om naar mijn tandarts in Enschede te gaan. Door er samen heen te gaan, is het ook heel normaal om naar de tandarts te gaan en zorgt het ervoor dat ik niet vergeet om een tandarts afspraak voor mijn dochter te maken.