Tips voor je auto theorie- en praktijkexamen!

Ben jij van plan om binnenkort te beginnen met autorijlessen? In deze blog lees je handige tips voor de auto theorie- en praktijkexamen die mij hebben geholpen. De zenuwen voor deze examens zijn meestal de grote vijand. Hierdoor worden ook vaak de meeste fouten gemaakt tijdens het examen. Voor handige tips voor het leren van de theorie en tips voor tegen de zenuwen, moet je verder lezen!

De zenuwen bedwingen

Zenuwen zijn je grootste vijand tijdens de praktijkexamen. Hierdoor maakt men vaak de meeste fouten. Zenuwen zijn gezond en heel normaal om te hebben. Vooral op een moment zoals je praktijkexamen. Toch moet je proberen om deze zenuwen in bedwang te houden.

Een fijne gedachte is “als jouw rijinstructeur vond dat je het examen niet 100% kan halen dan mocht je ook nog geen praktijk examen afleggen.”. Deze gedachte kan je misschien helpen om iets minder zenuwachtig en onzeker te zijn op jouw kans van slagen.

Voor jouw praktijkexamen kun je eventueel ook een tussentijdse toets inplannen. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik had namelijk rijles in Oldenzaal, toen mijn rijinstructeur dit aanbevolen had. Hierdoor wist ik hoe een praktijkexamen in elkaar zat en kreeg ik ook nog eens feedback wat er beter kan voordat ik het praktijkexamen ging afleggen.

Hoe leer je voor jouw theorie examen?

Om praktijkexamen te doen moet je eerst je theorie examen gehaald hebben. Zonder te leren ga je het theorie examen niet halen. Je kunt een theorieboek aanschaffen of lenen van iemand anders. In dit boek staat alles wat jij moet weten voor jouw theorie examen. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om te leren voor dit examen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een theorie dag te volgen. Zelf heb ik ook een theorie cursus in Enschede gevolgd, voordat ik mijn theorie examen ging maken. Tijdens een theorie dag krijg je een hele dag theorieles. Hier krijg je te zien hoe een theorie examen in elkaar zit en wordt alle informatie goed uitgelegd. De theorie cursus heeft mij geholpen om in één keer dit examen te halen.