Verduurzamen van werkprocessen

Door stijgende energieprijzen en een vervuild milieu zien we dat Nederland steeds meer begint met verduurzamen. Niet allen in huis, maar ook op het werk wordt de laatste tijd veel verduurzaamd. Het verduurzamen van processen kan voordelen met zich meebrengen zoals kostenbesparing en een goed imago. Hoe wordt er tegenwoordig op het werk verduurzaamd?

Afspraken op kantoor over energiegebruik

De stijgende energieprijzen is de grootste reden waarom bedrijven gaan verduurzamen. Het belangrijkste is voor organisatie om duidelijke afspraken te hebben over het energiegebruik op kantoor. Hierbij kun je denken aan afspraken zoals niet onnodig de kraan opendraaien, geen lichten aan laten als niemand in de ruimte is en computer uitzetten als je hem niet nodig hebt.

Duurzame machines

Het verduurzamen van machines op werk scheelt op lange termijn ook in de portemonnee. Door nieuwe ontwikkeling worden machines en voertuigen ook steeds duurzamer. Hierdoor verbruiken ze minder energie en dat bespaard kosten. Als een machine of voertuig op werk aan vervanging toe is, kun je dus besluiten om je te verdiepen in het aanschaffen van een duurzamer model.

Een elektrische heftruck

Een mooi voorbeeld van een duurzame voertuig is een elektrische heftruck. Deze heftruck is volledig elektrisch, waardoor het over de lange tijd kosten bespaard. Deze heftrucks zijn er in verschillende maten. De meeste elektrische heftrucks beschikken over een lithium- of lithium-ion batterij.

Het aanschaffen van een juiste heftruck kan soms tijdrovend zijn. Heftrucks zijn er namelijk in verschillende soorten, maten, kleuren en voor verschillende functies. Voor het aanschaffen van een nieuwe heftruck moet je vier belangrijke vragen aan jezelf stellen:

1. Waar ga ik de heftruck inzetten?
2. Gebruik ik de heftruck alleen binnen?
3. Hoeveel KG moet ik heffen met de heftruck?
4. Welke hefhoogte heb ik nodig?

Mocht je antwoord hebben op al deze vragen, dan heb je een goed beeld van jouw ideale heftruck. Heb je interesse in een elektrische heftruck? Neem dan een kijkje bij Totaallift hier hebben ze goede elektrische heftrucks van EP Equipment.