De geschikte garagedeur kiezen

Af en toe moeten er dingen in of rond het huis vervangen worden. De garagedeur is hier één van. Een nieuwe garagedeur is een investering. Het vervangen van een oude garagedeur kan noodzakelijk zijn als deze al jarenlang gebruikt wordt. Echter worden deze deuren pas vaak vervangen als zij stuk zijn of als er een complete verbouwing op de planning staat. Een garagedeur van goede kwaliteit heeft een lange levensduur en is tochtbestendig. Nieuwe garagedeuren worden op maat gemaakt en zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Toe aan een nieuwe garagedeur, maar geen idee wat de verschillende opties zijn? Wij zetten hieronder een aantal soorten garagedeuren op een rijtje. Voor meer informatie over garagedeuren ga je naar de website van garagedeuren Twente.

Elektrische garagedeuren

Voor meer gemak kies je voor een elektrische garagedeur. Deze garagedeuren worden elektrisch bediend en hoeven niet meer met de hand open of dichtgedaan worden. Dit betekent dat jij met één knop de garagedeur open en dicht zou kunnen doen. Met een elektrische garagedeur kies je voor veiligheid en gemak.

Roldeuren

Een roldeur biedt meer ruimte in de garage. Dit komt doordat deze deur het plafond in uw garage vrijhoudt. Een roldeur rolt zich verticaal op, hierdoor verlies je geen ruimte in de garage. Roldeuren kunnen zowel elektrisch als handmatig gemaakt worden.

Kanteldeuren

Een kanteldeur is de klassieke garagedeur die iedereen kent. Deze deuren kantelen in het geheel naar het plafond toe van de garage. Hierdoor verlies je vaak ruimte in de garage. Deze kanteldeuren kunnen van veel materiaal gemaakt worden. Net zoals roldeuren kunnen kanteldeuren zowel handmatig als elektrisch worden gemaakt.