Een nieuw interieur kiezen

In het dagelijks leven wordt interieur gebruikt als benaming voor de inrichting van een huis. Soms is het gewenst om de inrichting van jouw woning te veranderen en dus een geheel nieuw interieur te kiezen. Een nieuw interieur kiezen is moeilijk, want er moeten veel keuzes gemaakt worden. Keuzes over bijvoorbeeld de stijl, kleuren en materialen die worden gebruikt bij de nieuwe inrichting. In dit artikel worden tips gegeven voor het kiezen van een nieuw interieur

Maak een moodboard

Ga op zoek naar wooninspiratie voor nieuwe ideeën. Inspiratie opdoen kan door woonwinkels te bezoeken of online woonblogs te lezen. Heb je uiteindelijk een aantal goede ideeën? Dan kun je van deze ideeën een moodboard maken. Met een moodboard heb jij al jouw gewenste woonideeën bij elkaar. Zo heb je een duidelijk beeld wat jij mooi vindt en in welke richting je op wilt.

Kies je woonstijl

Met genoeg inspiratie kun je jouw eigen woonstijl kiezen. Maak voor jezelf duidelijk voor welke look je gaat. Wordt dit een robuuste look of wordt het toch een rustigere inrichting? Tijdens het uitkiezen van jouw woonstijl kun je ook direct kijken welke materialen en kleuren gebruikt moeten worden, zoals bij het vervangen van de vloeren of de woning laten behangen. Ga jij voor pvc vloeren of voor gietvloeren? Het kiezen van een woonstijl blijft altijd moeilijk. Om het wat makkelijker te maken kun je altijd advies aan anderen vragen. Maar vergeet niet dat jij uiteindelijk degene bent die het mooi moet vinden.