Wat kost een knipbeurt gemiddeld bij een kapper?

Gemiddeld gaat een Nederlander acht keer per jaar naar de kapper. Een leuk fijt daarbij is dat mannen vaker naar de kapper gaan dan vrouwen, maar vrouwen vaak meer geld kwijt zijn dan mannen. De meeste mensen gaan altijd naar dezelfde kapper, zo ga ik zelf al jaren naar een kapper in Enschede. De mogelijkheden bij de kapper zijn dan ook eindeloos. Ga je voor een lang model, een korte bobline of toch liever een kort pittig kapsel? Laat je alleen de puntjes bijwerken of laat je je inspireren door de laatste trends op het gebied van kapsels? Eventueel kun je natuurlijk zelfs kiezen voor een leuk kleurtjes of een leuk kapsel met krullen. Al met al genoeg keuzes die je moet maken als je eenmaal bij de kapper in de stoel zit. Maar wat kost een knipbeurt bij de kapper of kapsalon nou eigenlijk?

Hoeveel kost een knipbeurt?

De kosten van een knipbeurt liggen in Nederland ver uit elkaar. Het licht er niet alleen aan in welke regio je je laat knippen maar ook aan de kapperszaak zelf. Daarom is het lastig een duidelijk antwoord te geven op de vraag wat een knipbeurt kost. De kosten zijn afhankelijk van wat je laat knippen en of je eventueel je haar laat verven. Knippen kan betekenen dat je alleen de dode punten laat knippen, maar je kunt ook een geheel nieuw model laten knippen. Als je voor het laatste kiest, vallen de kosten natuurlijk hoger uit. Daarnaast zit er verschil in of je bij de kapper op de hoek je haar laat knippen of dat je naar een exclusieve haarsalon gaat. Allemaal facetten wat de uiteindelijke prijs bepaalt.

Gemiddelde prijzen

Zoals eerder aangegeven liggen de prijzen nog al ver uit elkaar in Nederland. Daarom pakken we in onze berekening de gemiddeldes. Wanneer je je haar alleen laat bijknippen ben je gemiddeld ergens tussen de €20 en €30 kwijt. Wanneer je voor een geheel nieuwe model kiest, ben je al snel rond de €50 kwijt. Wanneer je behalve het nieuwe model er ook voor kiest je haar meteen te laten kleuren kom je al snel rond de €100 uit. Om te voorkomen dat je bij het afrekening voor een onaangename verassing komt te staan kun je het beste van te voren informeren naar de prijzen. Vertel de kapper duidelijk wat voor een soort behandeling je wilt zodat hij je een prijsindicatie kan geven.