Financieel advies

Welke verzekeringen horen bij je koopwoning

Je gaat een huis kopen of hebt een huis verkocht, alleen nu moet je nog verzekeringen. Er zijn er een aantal verplicht en er zijn een aantal handig om af te sluiten. Wil je graag iemand die dit allemaal bij een kopje koffie uitlegt? Dan kun je financieel advies krijgen bij een financieel advieskantoor. In deze blog lichten we een aantal verzekeringen toe.

Overlijdensrisicoverzekering

Misschien niet de eerste verzekering waar je aan zou denken, maar wel een hele belangrijke. Sluit je deze verzekering niet af dan is de kans dat als je overlijd je nabestaande achter blijven met een hoge hypotheek schuld. Dit zou genoeg reden kunnen zijn om hem af te sluiten, maar hij is ook verplicht. Geldverstrekkers hebben hier namelijk ook belang bij. Door dit verplicht te stellen voorkomen ze dat de hypotheek lasten niet betaald worden.

Opstalverzekering

Met deze verzekering verzeker je de woning tegen schade door brand, water, storm, diefstal of inbraak. Het gaat hierbij niet om de spullen, maar om het huis zelf. Dit betreft de spullen die je niet weg kan halen zonder het eruit te moeten slopen. Bij schade aan het pand heb je vaak hoge kosten die je niet zo maar ergens hebt liggen, vandaar dat deze verzekering ook verplicht is.

Inboedelzekering

En je raad het al, je kunt ook de spullen in het huis verzekeren. Dit gaat om gestolen spullen, maar kan ook een kapot bankstel zijn die door waterschade is beschadigt. Een hele handige verzekering, maar geen verplichte verzekering.

Andere verzekeringen

Deze drie verzekeringen zijn het belangrijks, maar je kunt natuurlijk zoveel verzekeren als je wil. We adviseren dan ook om je goed in te lezen welke verzekering wat precies verzekerd. Zulke verzekeringen hebben veel kleine lettertjes. Je wil het liefst niet dat jouw situatie net niet verzekerd is, terwijl dit bij een andere verzekeraar wel het geval was geweest.